Hop til hovedindholdet

Hjerneskadeforeningen i Helsingør

Hjerneugen i Helsingør (uge 11)


Dato og tid

Onsdag d. 13. marts 2024 kl. 10:00 til 15:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 11. marts 2024 kl. 07:00

Sted

Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør Kulturhus Syd
Hovmarken 7
3000 Helsingør

Hjerneugen i Helsingør (uge 11)


Arrangementsbeskrivelse

 

 

Invitation til Hjerneugen 2024 i Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør

 

Det er med stor glæde at vi kan invitere til to spændende oplægsholdere onsdag 13 marts 2024 kl. 10-15

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.Kom og lyt til Andrea

"Jeg er en ung pige på 18 år, jeg er pårørende til min mor. Min mor fik sin første blodprop i hjernen, da jeg var knap 5 år, siden hen har hun fået mange flere. At være pårørende til en person med en hjerneskade kan være svært og man oplever det i forskellige stadier af livet. Som barn kan det være svært at forstå og håndtere de udfordringer, ens forældre står overfor, og man kan føle sig magtesløs eller forvirret over situationen. Som ung kan man måske føle et større pres for at tage ansvar eller støtte ens forældre, og håndtere de almindelige udfordringer, der følger med teenageårene. Som voksen kan man stadig blive påvirket af ens forældres helbredsmæssige problemer, både følelsesmæssigt og praktisk, især hvis man også har sit eget liv at jonglere med, såsom karriere, familie osv."

 

Kom og lyt til Jytte

Oplægsholderen:Ingen tilgængelig billedbeskrivelse. Jytte Isaksen har en baggrund som audiologopæd og har en ph.d. indenfor afasirehabilitering. Hun er lektor på Syddansk Universitet, hvor hun underviser kommende audiologopæder og forsker i afasi. Forskningen handler i høj grad om kommunikation med mennesker med afasi, samt hvordan afasi påvirker ikke bare den ramte men også omgivelserne. Jeg ser frem til at holde oplægget for jer i Helsingør og tror, at der er noget for både mennesker med hjerneskade, pårørende, fagpersoner og andre interesserede.

 

 

Titel: Familier med afasi

Når en person får afasi, bliver omgivelserne også ramt, det være sig familie, venner og andre nære relationer. Afasien ændrer kommunikationen og gør det svært at være familie som før med de samme roller, rutiner og relationer. Dette oplæg vil fokusere på et forskningsprojekt fra 2022-2023, hvor familier med afasis behov er blevet afdækket. Desuden er mennesker med afasi, pårørende, fagpersoner og patientforeninger blevet inddraget i arbejdet med at skabe et idékatalog med løsninger, som kan imødekomme nogle af familiernes mange behov. Projektet har forsøgt at se på behov på forskellige tidspunkter i livet med afasi – ved indlæggelse, efter hjemkomst og senere.

 

 

Vi mødes i Kulturhus Syd, Hovmarken 7 i Helsingør

Prisen er 100 kr. og inkluderer kaffe/te, frokost og eftermiddagskaffe med kage.

 

 

 

Program

Kl. 10-10.15 Velkomst og lidt praktisk information

10.15 – 12 Andrea Rindom Pedersen fortæller om, hvordan det er at være barn og have en mor som får en hjerneskade

(Vi holder pauser og det bliver også tid til at stille spørgsmål til Andrea)

12.00-13-00 Frokost, snak og socialt samvær (Vi har ikke et hvilerum, men vi laver et hvilehjørne for dem som har behov for det.)

13.00-15.00 Oplæg med Jytte Isaksen

(Vi holder pauser og får eftermiddagskaffe/te med kage og også her bliver der rig mulighed for at stille spørgsmål til Jytte.)

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Hjerneskadeforeningen i Helsingør
Tlf: +45 29882502
marie@hjerneskadeforeningen.dk

Kontaktinformation til arrangør

Hjerneskadeforeningen i Helsingør
Tlf: +45 29882502
marie@hjerneskadeforeningen.dk